10 години по премиерата на мегапопуларната тв-серија The Walking Dead, мрежата АМC подготвува уште една серија сместена во истиот зомби-универзум. Премиерата на новата spin-off серија ќе биде во 2020 година, а официјално ќе добие 10 епизоди.

Новата серија ќе ја предводат две млади протагонисти кои се родени и израснати во пост-апокалиптичниот свет. Автори на истата се Scott M. Gimple и Matthew Negrete, кои работеа во подоцнежната фаза на развој на серијата The Walking Dead.

The Walking Dead пред окјолу 7 дена ја зварши својата деветта сезона. Десеттата сезона ќе тргне следната есен.