Samsung патентираше необичната верзија на паметен телефон. Уникатноста е во тоа што екранот може да се растегнува. Во зависност од потребата, уредот може да биде компактен, но и со големина на мал таблет. За ова, производителот користи уникатен дизајн на лизгач.

Samsung

Врз основа на шематските слики од патентот на Samsung, дизајнерите на LetsGoDigital создадоа демонстрација на тоа како ќе биде можниот дизајн на вистинскиот уред. На прв поглед, паметниот телефон е сличен на претстојниот Galaxy Note10. Вака уредот ќе изгледа во преклопена состојба, но доколку е потребно, десната страна може да се развлече и да се добие двојно зголемување на големината на екранот.

Не е познато дали Samsung планира да ја искористи оваа идеја во идните производи.