Според најновите гласини што доаѓаат од Јужна Кореја, новата генерација на паметни телефони на Samsung, Galaxy Note може да вклучи дури и до четири модели. Во претходните години, јужнокорејскиот производител нè навикна да ни носи по нови Galaxy S уреди секоја година, но оваа година Samsung избра да ја прослави 10-годишнината од семејството на паметни телефони нудејќи четири различни верзии, поточно Galaxy S10 “normal”, Galaxy S10e, Galaxy S10+ и Galaxy S10 5G. Очигледно, истата стратегија би можела повторно да се актуелизира во вториот дел од 2019 година со новата Galaxy Note 10 серија.

Галакси Забелешка 9