Првата австралиска серија на Netflix,  е насловена како „Tidelands“, и својата премеира на стриминг сервисот ќе ја има следниот месец. Станува збор за одамна најавувана серија, која конечно ќе го види „светлото на денот“ на Netflix. Собрана во 10 епизоди„Tridelands“ е драма која го следни поранешниот криминалец, кого го игра актерката Charlotte Best, која се враќа дома во малото рибарско село Orphelin Bay по десет години минати во малолетнички притвор, а подоцна и во затвор.

„Tidelands“ првпат беше објавена во мај 2017 година, а луѓето чекаа да видат каква ќе биде одлуката на стриминг платформата за оваа натприродна криминална драма, која минатиот месец го доби и првиот teaser.

извор: tvweb.com