Тв-каналот History на 15 април премиерно треба да ја прикаже првата од вкупно осумте епизоди од новиот тв-серијал насловен како „Jesus: His Life“. Станува збор за тв-серијал кој ќе го прикаже животот на Исус Христос од призма на неговите најблиски соработници.

Секоја од осумте епизоди е раскажана од гледна точка на различни библиски личности, кои одиграле клучна улога во животот на Исус, вклучувајќи ги Јосиф, Јован Крстител, Дева Марија, Пресвета Богородица, Јуда, Понтиј Пилат и други.

Историја со Премиер Серија за Исус

Секоја од библиските личности ги води гледачите во емоционалната и епска приказна на најпознатиот човек во историјата од неговото раѓање, смртат и воскресението.

Историја со Премиер Серија за Исус

Обраќајќи им се на некои од најпочитуваните научници во светот, историчари, верски лидери и теолози, серијата обединува канонски евангелија, историски извори и културен контекст, за да создаде комплетен портрет на Исус – човекот и Месијата.

„Jesus: His Life“ ќе се емитува на History со по две епизоди неделно.