Една од најдобрите скијачки во историјата, Janica Kostelic освен трите големи Кристални глобуси, 4-те златни медали од Зимските олимписки игри, 5-те злата од Светските првенства, сега „се поднови“ и со Оскар.

Janica Kostelic

Станува збор за најубавиот новогодишен подарок, односно Janica го роди своето прво дете. Породувањето било со помош на царски рез во болница во Загреб.

Janica Kostelic својот приватен живот го држи надвор од јавноста, а работи како државен секретар за спорт.