Откако стана јасно дека Galaxy S10 ќе се појави во три нови верзии, сите со новите Infinity-O дисплеи од Samsung , сепак, стигнува информација дека моделот Galaxy S10 + ќе има уште една посебна карактеристика.

Имено, овој модел ќе дебитира со две камери, првата со нормален сензор, а другата со широк агол. Ова значи дека едната камера ќе биде поголема од другата и на екранот ќе има различни дупки. Поради ова, и поради тоа што ќе бара посебен дизајн, Samsung ќе користи кружна дупка што наликува на пилула за изработка на Galaxy S10 + дисплејот, каде што ќе бидат поставени двете камери.

Во прилог на различните дупки и две камери, Galaxy S10 + ќе има и тројна задна камера. Се очекува да добие и голема батерија од 4000 mAh и импресивен сооднос од 93,4 проценти меѓу рамката и екранот. Сепак, според техничките параметри Galaxy S10 + нема да се разликува многу од другите модели.

извор: Hicomm.bg