Samsung продолжува да се држи до својот план да ги тестира иновативните и новите функции во својата A-серија од средна класа, пред да ги стави на најскапите модели кои се долгоочекувани на пзарот на мобилната телефонија. Потврда за ова стигнува од Кина, каде веќе се појавија информации дека Samsung работи на модел од високата средната класа, Galaxy A10, кој ќе има скенер за отпечатоци вграден под екранот. Сепак, информацијата не открива повеќе детали, иако веќе некое време веќе се знае за постоењето на Samsung Galaxy A10.

Токму Samsung Galaxy A10 изгледа како совршен модел кој може да го комбинира вградениот скенер за отисоци под екранот со чипсетот од највисока класа, Snapdragon 485, имајќи предвид дека Samsung Galaxy A8s na пример go користи Snapdragon 710.

извор: hicomm.bg