Ова е несомнено еден од најочекуваните филмови оваа есен. Со оглед на режисерското искуство на Едвард Нортон, „Motherless Brooklyn“ ќе биде претставен на сите големи претстојни фестивали и се смета за еден од фаворитите во претстојната сезона на награди.

Претстојниот хит е филмска адаптација на истоимениот роман на Џонатан Летем. Приказната е за приватен детектив кој ќе открие огромен заговор во Њујорк, во кој учествува еден од најголемите мажи во земјата.

Оние што го читале романот ќе забележат дека Нортон направил некои големи промени. Ја чекаме премиерата на 1 ноември.