Стриминг сервисот Netflix продолжува да ја надополнува листата на своите ветувачки проекти, додавајќи адаптации на делата на писателот C. S. Lewis од сериите „Тhe Chronicles of Narnia“.

„Во согласност со условите на повеќегодишниот договор помеѓу Netflix и C. S. Lewis стриминг сервисот ќе ги екранизирасториите од The Chronicles od Narnia во серијали и филмови за претплатниците низ целиот свет“, потврдија од Netflix.

Сите серии и филмови од договорот ќе бидат заеднички проекти со производителот Mark Gordon и неговата Entertainment One.