Киншаса сега е поголема од Париз. Гвангжу, Хонг Конг и Шенжен се на пат да формираат мегаполис со 40 милиони жители. Овие бројки сигурно се импресивни, но најмногу добиваат на значење како одраз на промените на глобалната популација преку графичка визуелизација.

Ова е новиот проект наречен Human Terrain, кој всушност преставува визуелизација преку тридимензионални графикони во различна боја. Можете да го видите населението на некое избрано место на мапата на светот, да го споредите сегашното ниво (според податоците од 2015 година) во однос на тоа од 1990 година или да видите како се променило во периодот 1990-2015 година. Клик на сликата…