Популарниот британски актер Шон Бин вели дека е уморен од „умирање“ на екранот, па сега одбива да игра во филмови во кои неговите ликови ја имаат оваа тажна судбина.

„Одбив да учествувам во такви филмови, затоа што мислам дека публиката однапред ќе ја знае судбината на ликот што го играм. Морав да научам како да преживеам, инаку сето тоа стана премногу предвидливо“, вели актерот.

Според Бин, тој играл многу прекрасни улоги, но многу од неговите рољи не биле целосно доработени, бидејќи „умреле премногу брзо“. Тој исто така објасни дека ја прифатил понудата да го игра Нед Старк во серијалот „Игра на тронови“, и покрај неговата смрт, бидејќи продуцентите ветиле дека херојот ќе ја исполни својата судбина кон до финалето на серијата.