Некои искуства се толку уникатни што не треба да се пропуштат. Престојувалиштето во Kachi Lodge во Боливија е токму таква авантура.

Лоциран во Salar de Uyuni, најголемата солена рамнина во светот, околниот пејзаж создава чувство како да сте патувале на друга планета. Единствениот знак дека сте на Земјата е огромниот вулкан Tounupa. Имотот е составен од голем број куполи од вселенски станици изградени за оптимално ѕвездено осветлување – секоја геодетска купола има панели кои обезбедуваат непречен поглед на небото ноќе.

Покрај неверојатниот поглед, секоја куќа има сопствена бања, луксузен ентериер и соодветно греење. Креветот се наоѓа во центарот на собата за да се обезбеди оптимално гледање на небото.