Британската организација на потрошувачите Which? направи истражување на божиќните чоколадни производи и дојде до незадоволитени резултати. За најголем прекршител е прогласен Ferrero Rocher. Организацијата објави дека дури 42% од вкупната тежина на производите на Ferrero Rocher припаѓа на пакувањето, а не на производите. Од компанијата Ferrero Rocher се правдаа дека големата количина на пакување е за да се заштитат нивните производи.

Thorntons' continental selection

На второто и третото место на ова негативно рангирање се најдоа производите од компаниите Thorntons и Cadbury. Овие компании имале пакувања кои зафаќаат 29.4% односно 22.6% од вкупниот производ.

Cadbury milk tray