Вработените во една од американските архиви пронајдоа 2400 фотографии направени по терористичкиот напад од 11 септември 2001 година. Станува збор за фотографии од досега неименуван извор.

Претпоставките велат дека автор на сликите е непознат работник кој помогнал да се отстранат остатоците од кулите. ЦД-ата биле во лоша состојба, но на крајот податоците беа извлечени. Фотографиите беа поставени на интернет и преставуваат еден сосема поинаков поглед на она што се случуваше по трагедијата која ги потресе САД.

КОЛЕКЦИЈАТА ФОТОГРАФИИ МОЖЕ ДА ЈА ПОГЛЕДНЕТЕ НА ОВОЈ ЛИНК