Инсајдерот Стив Хеммерсон, познат по псевдонимот OnLeaks, ги објави првите слики на наследникот на iPhone XR, моделот 2019. Очигледно, Apple има намера да продолжи да се придржува до еден ист дизајн на сите свои модели.

iPhone XR (2019)iPhone XR

Според инсајдерските информации, iPhone XR (2019) од напред нема да се разликува од неговиот претходник. Главната надворешна промена е скриена зад двојната главна камера. Како и во идните iPhone XI и iPhone XI Max, модулот за камера ќе биде сместен на квадратна полица во горниот лев агол. Според извештаите, главниот сензор ќе биде идентичен со оној кај постарите модели, а вториот – ќе служи за двоен оптички зум. Поскапите iPhone XI и iPhone XI Max дополнително ќе добијат уште една камера.

Според информациите од OnLeaks, iPhone XR (2019) ќе биде опремен со ист 6.1-инчен IPS-екран, како и во оригиналниот iPhone XR. Дебелината на рамката и големината ќе останат непроменети. Но, резолуцијата на предната камера треба да се зголеми до 12 мегапиксели.