Првиот светски универзитет за обука на актери за филмови за возрасни е отворен пред еден месец во колумбискиот град Меделин. Основач на институцијата е успешната актерка Амартата Хенк.

Студентите ќе бидат обучени за техниката при снимање сцени во филмови за возрасни и нивната дистрибуција. Исто така, постојат предавања на тема „Она што е важно за ерекцијата“, како и практични вежби, како да се создаде совршен декор.

Амарант Хенк, чие вистинско име е Алехандро Оман Руиз, првично работела како новинар и стана познат во Колумбија, откако се соблече за магазинот Soho.