Руските научници најавија дека под 14-та зграда на Кремљ наскоро ќе се појави најголемиот археолошки центар во Русија. На површина од околу 1500 квадратни метри, ќе има не само интерактивен музеј, туку и вистинско место за ископување артефакти пронајдени на оваа локација.

Комплексот ќе биде создаден на урнатините на темелите на храмот „Чудото на Арханхел Михаил“. Преостанатите делови од храмот ќе бидат оставени, а околината се користи за изградба на археолошки музеј.

Овој локалитет ќе стане еден од најголемите археолошки комплекси во Русија. Планирано е на изложбата да бидат опфатени и сочувани и обновени фрагменти од Соборниот храм на манастирот и интерактивна реконструкција на изгледот на храмот.