Здружението за надворешни соработници на Холивуд го објави првиот добитник на наградата „Златен глобус“ за 2019 година. Тоа е популарниот холивудски актер Том Хенкс, чии заслуги ќе бидат обележани со почесна награда именувана по режисерот, актер и продуцент – Cecil B. DeMille.

„Ние сме горди да ја претставиме наградата Cecil B. DeMille за 2020 година која ќе заврши кај Том Хенкс. Повеќе од три децении, тој ги воодушеви гледачите со своите изненадувачки експресивни ликови кои ги сакаме и на кои им се восхитуваме. Тој беше подеднакво убедлив на екранот и подеднакво од другата страна на камерата како сценарист, продуцент и режисер. Чест ни е да го споменеме господинот Хенкс во истиот список со такви величини како Опра Винфри, Џорџ Клуни, Мерил Стрип, Мартин Скорсезе, Барбара Стрејсенд и други“, вели претседателот на Холивудското здружение за медиуми, Лоренцо Сорија.