За оние кои уживаат гледајќи забавни и смешни тв-серии, веројатно секоја нова серија од овој жанр е посебна испирација. Во напливот на нови тв-серии еве листа од петте најинтересни комедии кои можат да ви понудат добра забава ова лето. Според рангирањето на „Ranker“ ова се моментно петте најпопуларни нови тв-серии од жанрот комедија за 2019 година:

 

  1. Sex Education

Gillian Anderson, Asa Butterfield, Emma Mackey

Британска веб-телевизиска серија создадена од Лори Нун.

 

  1. What We Do in the Shadows

Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou

Американска комедија базирана на филмот од 2014 година.

 

  1. After Life

Ricky Gervais, Penelope Wilton, David Bradley

Британска телевизиска серија на жанрот „црна комедија“, создадена од Рики Жерве.

 

  1. Fam

Nina Dobrev, Tone Bell, Odessa Adlon

Американска телевизиска серија создадена од Корин Кингсбери.

 

  1. Russian Doll

Natasha Lyonne, Greta Lee, Yul Vazquez

Американска веб-телевизиска серија создадена од Наташа Лион, Еми Полер и Лесли Хејленд.