Луксузeн хотел им нуди на гостите можност да спијат под отворено нево на Северниот Пол. Сепак, тоа задоволство ќе ги чини 100.000 долари.

Оние што сакаат да закажат престој во хотелот „North Pole Igloos“ – кој ќе биде најсеверниот хотел во светот, тоа треба да го сторат во кус рок, за во текот на април 2020 година, единствениот месец во годината кога е безбедно да се патува во регионот, да можат да доживеат неверојатно искуство.

Престојот во North Pole Igloos чини 95.000 евра, а вклучува две ноќи на норвешките Свалбардски острови и една вечер на Северниот Пол. Вклучени се летови, како и храна, обезбедување и локални водичи.