Доколку сте во потрага по нов мебел за да ја опремите вашата спална соба, можеби ќе сакате да го погледнете овој паметен кревет, кој вклучува скриени карактеристики за подобро искуство во спиењето. Наречен HiBed, тој доаѓа со проектор, екран и вградени звучници за оние кои сакаат да останат дома, да лежат и да се забавуваат.

Здраво

Создаден од италијанскиот архитект и дизајнер Фабио Винела за брендот Hi-Interiors, овој необичен кревет има своја апликација која работи со вграден проектор 4k, со 70-инчен екран и звучници. Исто така, ги анализира и води сметка за обрасците за спиење на корисникот и телесната тежина, ја надгледувањето температурата во просторијата, квалитетот на воздухот и нивото на бучава. Неговото вградено амбиентално осветлување може да се користи и како ноќно светло, светло за читање или аларм наутро.

HiBed во моментов е достапен само со претходна нарачка на веб-страницата на Hi-Interior, иако цената сè уште не е откриена. Првата верзија на паметниот кревет беше со цена од околу 40.300 американски долари.