Веб-порталот Geek.com направи истражување за најгледаните тв-серии во последните 18 месеци на територијата на САД. Станува збор за серии кои се прикажуваат на некој од најгледаnите стриминг-сервиси како Netflix или Hulu. На врвот на листата, сосема очекувано, се наожа хитот кој со нетрпение се чекаше со секој нов ден, Game of Thrones, а во остатокот од ТОП 10 листата се најдоа: