Постојат десетици начини на кои може да се состави листа на најдобри видео-игри што некогаш биле направени. Може да го земете во предвид влијанието на медиумот или продажба или пак зборот на критичарите. Ако се одлучиме за овие последните, еве ги 10-те најдобро рангирани видео-игри на сите времиња:

10. “Tony Hawk’s Pro Skater 3”

10.

Critic score: 97/100

9. “The Legend of Zelda: Breath of the Wild”

9. Nintendo

Critic score: 97/100

8. “Grand Theft Auto V”

8.

Critic score: 96/100

7. “Red Dead Redemption 2”

7. Rockstar 

Critic score: 97/100

6. “Super Mario Galaxy 2”

6.

Critic score: 97/100

5. “Super Mario Galaxy”

5. Nintendo

Critic score: 97/100

4. “SoulCalibur”

4. Namco 

Critic score: 98/100

3. “Grand Theft Auto IV”

3. Rockstar 

Critic score: 98/100

2. “Tony Hawk’s Pro Skater 2”

2.

Critic score: 98/100

1. “The Legend of Zelda: Ocarina of Time”

1.

Critic score: 99/100