Спортскиот гигант „Nike“ се чини е еден од најголемите победници по светското фудбалско првенство за жени, кое минатиот викенд заврши во Франција. Специјално издание на „Nike“ дресовите со четири ѕвезди за секоја светска титула на женскиот фудбалски тим на САД веќе урна рекордни на продаваност на онлајн продавницата на компанијата во САД во првата недела.

Директорот на „Nike“, Марк Паркер, најави уште за време на турнирот редовната верзија на дресот е најдобро продаваниот фудбалски производ, која компанијата го имала на веб-продавницата.