За време на ископувања на археолошки локалитет во Египет, група домашни и странски археолози пронашле необична мумија, за која се претпоставува дека е можеби и вонземска. 

Експертите сугерираат дека мумијата датира од пред околу 2300 години, но детали за неа се уште не може да се кажат. Ќе се чекаат деталните лабораториски наоди, пред да бидат објавени подробности.

Забележано е дека археолозите успеале да ископаат и десетици мумифицирани суштества, од кои многу се прилично добро сочувани. Повеќето од пронајдените мумии имале издолжени черепи. Во блиска иднина, експертите ќе продолжат да ги проучуваат наодите во лабораториите за да дознаат дали мумиите навистина припажаат на суштества кои не потекнуваат од нашата планета.