Според аниматорот Арт Бабит, “анимацијата ги следи законите на физиката – освен ако не е смешно, па тоа да го испушти“. Идејата дека ликовите во анимациите се однесуваат различно во споредба со луѓето и животните во реалниот свет, е стара колку е и самата анимација. Самиот Волт Дизни зборува за “разумното невозможно” уште пред 1956.

А како изгледа тоа „разумно невозможно“, погледнете во интересната колекција на моменти од најпознатите цртани филмови во продукција на Дизни: