Jamie Dornan, Alec Baldwin и Christian Slater се подготвени да се појават во новата органичена мини-серија под наслов „Dr. Death“, која наскоро треба да влезе во продукција. Станува збор за тв-серија (драма) која е базирана на подкаст за злобен доктор кој ја третира својата „Хипократова заклетва“ на ист начин како што ги третира своите пациенти.

„Dr. Death“ го истражува искривениот ум на докторот социопатот и грубата небрежност на системот дизајниран да ги заштити повеќето беспомошни меѓу нас. Серијата ја раскажува вознемирувачката вистинска приказна за д-р Кристофер Дантш, растечка ѕвезда во медицинската заедница во Далас. Млад, харизматичен и навидум брилијантен, тој ги оставаше пациентите кои влегоа во неговата оперативна сала на комплексни, но рутински операции на ‘рбетот, или трајно осакатени или мртви. Како што се собрираа жртвите, двајца колеги хирурзи и еден млад помошник окружен обвинител тргнаа да го запрат.