Tesla ја инсталираше најголемата батерија во светот

Tesla ја инсталираше најголемата батерија во светот

Tesla Motors ја заврши инсталацијата на најголемата литиум-јонска батерија во светот. Станува збор за батеријата Tesla Powerpack која е поставена во државата Јужна Австралија и која има капацитет кој е доволен да обезбеди електрична енергија за 30.000 домови во случај...
Тојота го престави својот нов робот

Тојота го престави својот нов робот

Тојота веќе неколку години развива хуманоиден помошник – робот, а пред два дена Јапонците ја покажаа и третата генерација на овие машини. THR-3 ги проширува можностите на претходните модели и е специјално изграден за тестирање на одредени движења на зглобовите...
Русија ќе забрани рекламирање на Google и Facebook

Русија ќе забрани рекламирање на Google и Facebook

Русија ја разгледува можноста да им забрани на своите компании да се рекламираат на Google и Facebook. Ваквата идеја стигна, откако од Google најавија дека развиваат посебни филтри на вести на нивниот пребарувач кои се специјално наменети за блокирање на руската...
Најдобрите гаџети во 2017-та

Најдобрите гаџети во 2017-та

Иако сеуште сме во ноември, веќе сериозно започнуваат разни топ листи за 2017-та година. Технолошките компании како Apple, Samsung, Microsoft и други, работат низ текот на целата година и константно се обидуваат да се истакнат со своите производи во однос на хардверот...
Зависност: По 47 пати дневно го проверуваме телефонот!

Зависност: По 47 пати дневно го проверуваме телефонот!

Повеќето сопственици на паметни телефони не се свесни колку се зависни од нив, вели последната студија спроведена од Deloit. Според добиените резултати, во просек, луѓето гледаат по 47 пати на ден во своите телефони. Очекувано, најактивни се најмладите. Луѓето на...
Intel XMM 8000 првиот 5G модем

Intel XMM 8000 првиот 5G модем

Intel оваа недела објави дека е подготвен да го лансира својот прв 5G модем дизајниран за компјутери, паметни телефони и возила. Серијата Intel XMM 8000 вклучува мулти многурежимски модеми кои работат во опсег до 6GHz и во подрачјето на метрички бранови. Првите...
Апликација открива дефекти на автомобилите

Апликација открива дефекти на автомобилите

Научниците од Технолошкиот институт во Масачусетс (MIT) развија прототип апликација за смартфон која може да одреди дали шасијата или моторот на вашиот автомобил е за на сервис. Софтверот може да пријави, на пример, дека предната лева гума мора да биде надуена, дека...
Автомобилска батерија која се полни за една минута!

Автомобилска батерија која се полни за една минута!

Aвтомобилската компанија „Fisker Automotive“ која конкурира на пазарот на електрични возила со изработката на EMotion, поднесе патент за нова технологија за батерии кои ќе се користат во нивните автомобили, а кои ќе може за минута да обезбедат полнеж за да поминете...
Страница 1 од 39123...