Getorade ги убедува децата да не пијат вода

Getorade ги убедува децата да не пијат вода

Во 2012-та година Getorade ја обави играта Bolt! која е наменета за iPhone а го користи најбрзиот човек (Usain Bolt) за да ги инспирира децата да го дадат најдоброто од себе, да бидат фокусирани и секогаш да избегнуваат да пијат вода. Посебно последниот дел на...
Селото во кое живеат само жени

Селото во кое живеат само жени

Постои едно село на Хималаите каде што живеат само жени. Мажи нема. Станува збор за народот наречен Мосо, етничко малцинство кое живее во Јунан, југозападниот дел на Кина кој граничи со Тибет и се наоѓа во подножјето на Големата планина. Во ова село, жените никогаш не...
Како навистина функционираат „розовите очила“?

Како навистина функционираат „розовите очила“?

Човекот е склон кон вистинско доживување на информациите, но тоа го прави селективно. Научниците велат дека кога слушаме нешто добро за себе, поверојатно е да го запаметиме отколку кога слушаме нешто што не критикува. Оваа игра во мозокот, науката ја нарекува „розови...
Загадувањето убива како да паѓаат по три авиони секој час!

Загадувањето убива како да паѓаат по три авиони секој час!

Светската здравствена организација излезе со шокантни резултати од последната статистичка анализа за ефектите од светското загадување. Според последните информации, секоја година 12,6 милиони луѓе умираат од загадување. Ибрахим Тиао, заменик-извршен директор на...
UK Дилема: Оливер или Мухамед?

UK Дилема: Оливер или Мухамед?

Државниот завод за статистика на Велика Британија неодамна ги објави најновите податоци за најчестите имиња на новороденчињата забележани во Англија и Велс во текот на минатата 2016 година. Според официјалните резултати и оваа година, најпопуларно машко име е Оливер,...
Какво порно гледаат жените?

Какво порно гледаат жените?

И мажите и жените имаат се помалку табуа околу сексуалноста. И двата пола признаваат дека гледаат порно (дамите сè уште срамежливо), и она што им се допаѓа веќе не е тајна, откако професорот на Универзитетот Харвард, Сет Стивенс-Давидовиц спроведе студија за...
Како Ватикан е поврзан со исчезнувањето на 15-годишна девојка?

Како Ватикан е поврзан со исчезнувањето на 15-годишна девојка?

На 22 јуни 1983 година, тогаш 15-годишната Емануела Орланди исчезна во Ватикан. Италијанскиот новинар и истражувач, Емилијано Фитипалди, деновиве обелодени документ за да докаже дека Ватикан со години го финансирал „одржувањето“ на исчезнатата Емануела, наводно во...
Саудиска Арабија забрани роденденски прослави

Саудиска Арабија забрани роденденски прослави

Наскоро во Саудиска Арабија ќе се донесе закон со кој ќе биде забрането прославување родендени. Според локалните власти на оваа земја, прославите на родендените се само губење пари и време и поради таа причина треба да се забранат. Во земјата веќе е лансирана фетва,...
Страница 1 од 130123...