10 работи кои треба да ги знаеме за Марс

Facebook Twitter Човечката фасцинација со Марс во последниве години добива огромни размери. Марс, првата планета во Сончевиот систем по Земјата, и натаму преставува наша опсесија за пронаоѓање услови за живот надвор од нашата планета, затоа што Марс има некои сличности со нашата планета. Ние направивме избор на 10 интересни факти кои треба да ги знаете … Continue reading 10 работи кои треба да ги знаеме за Марс