Потопот во Хјустон – пред и потоа

Ураганот „Харви“ кој неколку дена беснее во Тексас, го претвори милионскиот град Хјустон во непрепознатлива метропола. Од петокот, кога почнаа големите врнежи и поплави, најмалку 9 лица ги загубија жиувотите, а над 30.000 беа евакуирани. Хјустон е речиси под вода, а фотографиите направени деновиве споредбени со истите локации на фотографиите направени пред поплавите, изгледаат страшно.